В Сърбия е предотвратено покушение срещу Путин, нападателят е планирал

...
В Сърбия е предотвратено покушение срещу Путин, нападателят е планирал
Коментари Харесай

Сърбия осуети ислямистки атентат срещу Путин

В Сърбия е предотвратено нападение против Путин , нападателят е възнамерявал да нападна съветския президент с пушка и експлозиви , оповестяват съветски медии.

Според сръбското издание " Информър " чиновниците на реда са насочили вниманието си към 21-годишния Армин Алибашич на 15 януари, когато са решили да ревизират огромната му раница. По време на претършуване в раницата полицията намира пушка със снайпер .

По време на претърсването, в арестуваният са открити оръжия, съставни елементи и съоръжение за основаването на взривно устройство , проводници, детонатори и специфични телефони. Намерен е и флагът на терористичната организация ДАЕШ " Ислямска страна ", открита е и екстремистка литература , разпространяваща нейните възгледи.

Полицията е проверила кореспонденцията на Алибашич и открива, че се готви да нападна съветския президент в деня на визитата му в Белград . Задържаният е обвързван и с ислямистко придвижване в Босна и Херцеговина .

" Ал Кайда " в Босна и Херцеговина и други терористични групи работят в района , като доста от тях са зародили по време на босненската война и междуетническите спорове на територията на някогашна Югославия. Експерти считат, че арестуваният е обвързван с тази организация или е част от тях .

 В Сърбия кръщават черква на Путин
В Сърбия кръщават черква на Путин

На него към този момент са кръстени село, восъчна фигура, сливова ракия и няколко кафенета

Сръбските управляващи настояват, че нищо не заплашва визитата на Путин . " Полицията ще предприеме всички ограничения за унищожаване на всевъзможни опасности ", разяснява Слависа Кръстич, шеф на отдела за сигурност на задграничните лица и делегации на сръбското вътрешно министерство. Той обаче не разяснява информацията за задържането на Алибашич и неговите планове.

Руският президент би трябвало да посети Сърбия в четвъртък, 17 януари . По време на срещата се планува Владимир Путин и сръбският президент Александър Вучич да обсъдят въпроси на двустранното съдействие в региона на нововъведенията, софтуерното развиване, енергетиката и селското стопанство.

" Нашите връзки ще станат по-качествени, ще прибавим ново наличие към споразуменията, което ще задълбочи още повече връзките ни и ще даде избрани привилегии както на Сърбия, по този начин и на Русия ", разяснява Велко Одалович, общоприет секретар на сръбското външно министерство.

 Путин:
Путин: " Турски поток " минава през България и Сърбия

Европейски Съюз да даде зелена светлина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР