В Сърбия 19 души са загинали от грип, а броят

...
В Сърбия 19 души са загинали от грип, а броят
Коментари Харесай

19 загинали от грип в Сърбия

В Сърбия 19 души са починали от грип, а броят на болните се усилва всеки ден. Според последния отчет на националния Институт за публично здраве „ Др. Милан Йованович Батут “, има подозрения, че 85 хиляди души са инфектирани с един до два изолирани вируса на грип, което се удостоверява от здравните служби в района, предава македонският портал „ А1 Он “, представен от " Фокус ".
Само в региона на Ниш до момента са починали 6 лица, а от 32 приети в болница пациента 11 са с заплаха за живота. Само предходната седмица броят на записаните случаи е 3800, като това е двойно нарастване спрямо предходната седмица.
През почивните дни в Чачак е издъхнало момче на две години и половина, а със същия вирусен грип е инфектирана и неговата сестра близначка.
Засега зараза е оповестена единствено в регионите на Ниш, Пирот и Ужице, само че епидемолозите предизвестяват, че има наклонност към увеличение на броя на вирусните инфекции, като в това време показват, че „ сегашната обстановка не е изключителна “.
Институт „ Др. Милан Йованович Батут “ изяснява, че е записана междинна активност на грипната интензивност, както и необятно географско систематизиране.
„ Същият епидемиологичен отчет демонстрира, че броят на случаите е по-висок от предстоящото през това време на годината и че броят им е превишил епидемиологичния предел, само че към момента не са подхванати специфични действия “, съобщи проф. доктор. Дария Кишич Тепавчевич от Института по публично здраве.
Досега случаи на грип са доказани на територията на град Белград в 23 от 29 окръга.
Има случаи на вирусен грип от видове A-H1N1 и H3H2, които са най-често срещани в страните от района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР