В съответствие със заповедта и вътрешният министър Небойша Стефанович мобилизира

...
В съответствие със заповедта и вътрешният министър Небойша Стефанович мобилизира
Коментари Харесай

Ескалацията На Напрежението До България! Сръбската Армия В Пълна Бойна Готовност!

В сходство със заповедта и вътрешният министър Небойша Стефанович активизира всички сили на специфичните елементи на сръбската полиция.

Водната електроцентрала " Газивод " и подстанцията " Валак " са основни енергийни уреди в северната част на Косово и принадлежат към сръбската мрежа. Приходите от водноелектрическата централа, съгласно някои източници, възлизат на десетки милиони евро годишно. Тук се намира основният за северно Косово - канал Ибр-Лепенец.

По-рано косоварите неведнъж заявяваха, че Водноелектрическа централа " Газивод " би трябвало да бъде включена в енергийната система на Косово.

Косовският парламент прогласи самостоятелност в края на едностранен порядък през февруари 2008 година През 2010 година Международният съд на Организация на обединените нации призна това решение за законно. В последните месеци Белград и Прищина интензивно разискват " компромисно решение ", обвързвано с поправяне на границите и замяна на територии.

Съединени американски щати поддържа концепцията, настоявайки за " дефинитивно съглашение ", което допуска промяна на границите на Сърбия и непризнатата република.

В свое изказване немският канцлер Ангела Меркел на 13 август по време на среща с ръководителите на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звездич се разгласи против смяна на границите на Балканите, наблягайки, че всички страни на района имат вероятност за влизане в европейското семейство.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР