В съответствие с поетия от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ

...
В съответствие с поетия от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ
Коментари Харесай

ДПС внесе предложение за промяна на Закона за НСО

В сходство с поетия от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ангажимент, по отношение на защитата на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган и депутата от ПГ на Движение за права и свободи господин Делян Пеевски, за смяна на Закона за НСО, през днешния ден ПГ на Движение за права и свободи посредством народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид внесе ЗИД на ЗНСО.

С сегашния законопроект се уреждат публичните връзки, регламентиращи реда и метода за защита от Националната работа за защита на кръга от лица, посочени в чл.22, ал.1, т. 2-4 от закона, а точно: народни представители, членове на фамилиите на лицата по чл.20, ал.1, както и други лица, свързани с националната сигурност, похищението по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в Републиката.

Предвижда се тези лица, при положение, че са налице учредения за обезпечаване защитата им според наредбите на закона, същите да заплащат защитата си по цена одобрена от Министъра на финансите, по предложение на Началника на Националната работа за защита.

Целта е защитата на тези лица да не е за сметка на бюджета на Националната работа за защита, като по този метод ще се реализира забележителна финансова дисциплинираност и ограничение на разноските за защита без да се обиден неприкосновеността и правата на охраняваното лице.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР