В съответствие с ангажимента за развитие на устойчиви опаковки и

...
В съответствие с ангажимента за развитие на устойчиви опаковки и
Коментари Харесай

Кока-Кола ще подкрепи нова технология за бутилка от хартия


В сходство с уговорката за развиване на устойчиви опаковки и в поддръжка на световната си самодейност “Свят без боклуци ”, Компанията Кока-Кола разгласи присъединението си към Paboco Pioneer Community, с цел да подкрепи процеса за основаване на устойчива бутилка от хартия. Новата общественост от компании, е по концепция на Paboco – датски стартъп, който от 2015 година работи по нова технология за рециклируема хартиена бутилка и сега е взаимно дружество сред производителя на хартиени опаковки BillerudKorsnäs и производителя на бутилка Alpla.

Амбицията на Paboco е да сътвори първата по рода си напълно биологично-базирана и рециклируема хартиена бутилка, която може да се употребява за ежедневни потребителски артикули, като газирани и негазирани питиета, козметика и други

В идващия стадий от създаването на хартиената бутилка, Кока-Кола ще бъде основополагащ участник в Paboco Pioneer Community, която сплотява водещи специалисти в региона на материалите, дизайна и технологиите за опаковки. Заедно с другите членове, Кока-Кола ще дава хрумвания, експертиза и насоки за научноизследователската и развойна активност, с цел да подкрепи разрастването на концепцията.

„ Радваме се да бъдем част от пионерската общественост и да помогнем за тестването и развиването на тази иновация. Твърдо имаме вяра в силата на съдействието и партньорството при построяването на устойчиви опаковки за комерсиална приложимост и с неспокойствие чакаме да бъдем част от напредъка на огромните нововъведения, по които работи Paboco “, споделя Стийн Франсен, управител „ Изследвания и развиване “ в Кока-Кола.

Хартиената бутилка от първо потомство, основана от Paboco, употребява хартиени фибри от възобновими източници за създаване на здрава конструкция, укрепена с вътрешен пласт, неповторим за всеки артикул, което прави допустимо преработването на бутилката посредством делене на хартията и вътрешния пласт. Следващият софтуерен стадий е създаване на вътрешен пласт напълно на биологична основа, възстановяване на преработването на хартиените нишки и безвредно разграждане, в случай че бутилката инцидентно попадне в природата.

През 2018 година Компанията Кока-Кола разгласи самодейността „ Свят без боклуци “ и пое съответни задължения в осъществяване на световната си тактика. До 2030 година системата на Кока-Кола по света ще подкрепя събирането и преработването на еквивалента на всяка продадена бутилка или кен и ще влага в произвеждане на опаковки с 50% рециклирано или възобновимо наличие, а до 2025 година всички опаковки на компанията ще са 100% рециклируеми в международен мащаб.

Наскоро Кока-Кола в Западна Европа разгласи поредна серия от задължения и сътвори Център за нововъведения за устойчиви опаковки, който се концентрира върху ускорение и рационализиране на технологии за преработване и различни решения за опаковки като хартиени бутилки, опаковки на биологична основа, бутилки за многократна приложимост и други

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР