В съотношение 60 (от началото на 2018 г. до настоящия

...
В съотношение 60 (от началото на 2018 г. до настоящия
Коментари Харесай

1000 бебета за 7 години, 60 за 2018 г. - родени чрез „ин витро“ във Велико Търново

В съответствие 60 (от началото на 2018 година до сегашния момент) към 1000 (в интервала 2011 година - 2018 г.) са родените бебета, появили се на бял свят посредством " ин витро " процедури, финансирани от Фонда на община Велико Търново. Това стана ясно по време на церемонията по връчване на премиите в състезанието „ Кмет на годината “. Програмата за подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми във Велико Търново започва през 2011 година От тогава към сегашния миг старопрестолният град регистрира 35% растеж на раждаемостта.
Данните изнесе обществено персонално кметът на Велико Търново инженер Даниел Панов. „ По този Фонд за „ ин витро “ стратегии до края на 2018 година наближаваме цифрата 60 дребни великотърновчета, които радват, както своите майки и бащи, по този начин и общинска администрация. Моят екип в община Велико Търново работи за възстановяване на градската среда за развъждане на нашето бъдеще – децата и за основаване на по-добра просветителна инфраструктура. Именно всички тези фактори, събрани на едно място, дават позитивни резултати. “, безапелационен е градоначалникът.
Панов посочи, че триумфът е реализиран, вследствие и на други фактори, подобрявали средата за живеене в града през годините. Като образец той уточни осъществения главен ремонт на родилното поделение на Многопрофилна болница „ Стефан Черкезов “ в града. Градоначалникът на Велико Търново инженер Даниел Панов бе номиниран и завоюва конкуренцията в състезанието „ Кмет на годината 2018 “ в категорията „ Ин витро “ стратегии “, в класа на огромните общини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР