В съобщение, с което отбелязаха предстоящия край на свещеният месец

...
В съобщение, с което отбелязаха предстоящия край на свещеният месец
Коментари Харесай

Талибаните с призив „американските нашественици“ да напуснат Афганистан

В известие, с което означиха идния завършек на свещеният месец Рамазан, талибаните обявиха, че „ американските нашественици “ би трябвало да изоставен Афганистан и че на страната й следва ярко бъдеще под ислямско ръководство, съобщи Ройтерс.

Талибаните, които изненадващо оповестиха тридневно преустановяване на огъня поради мюсюлманския празник Айд ал Фитр, бележещ края на свещения месец Рамазан, същ по този начин жигосаха решението на Съединени американски щати да реалокират израелското си посолство в Ерусалим, което „ още повече изобличава цялостната ненавист на американските длъжностни лица към исляма. “

Талибанският водач Хайбатула Ахунзада сподели в изказване, че спасението на афганистанците се крие в напускането на „ американските и другите непознати окупационни сили “ и повтори апела си за договаряния със Съединени американски щати.

„ Ако американските представители в действителност имат вяра в кротичък свършек на афганистанската неразбория, те би трябвало да седнат на масата за договаряния “, съобщи Aхунзад.

„ Ние подсигуряваме светлото бъдеще на нашата страна, съпроводено с мир, разцвет, в случай че такава е божията воля “, добави той.

Талибаните се борят за възобновяване на строгия ислямския закон (шариат) в Афаганистан, откакто бяха свалени от власт през 2001 година от водената от Съединени американски щати военна коалиция. По време на петгодишното им ръководство на страната талибаните не разрешиха киното, малкия екран и музиката, заклеймявайки ги като неислямски, и принудиха всички дами в страната да носят бурки.

„ Американските нашественици не се въздържат от грубост и свирепост в устрема си да покорят нашия народ. Те бомбардират нашите села, градове, джамии, убиват почтени цивилни, принудително, принудително ги разселват и изтезават хиляди афганистанци посредством невъобразими мъчения в пандизите “, завя Ахунзада, като добави, че талибаните са открили „ примерен мир " в регионите, които са под техен надзор.

„ Предвид обстоятелството, че повече от 90% от жертвите на офанзивите на талибаните в Кабул през тази година са цивилни, спрямо 80% през 2017 година и 60% през 2016 година, извънредно време е в Афганистан да настане мир “, съобщи представителят на американските сили в Афганистан полковник Мартин О`Донъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР