В Сао Пауло арестуваха бивш бразилски президент в рамките на

...
В Сао Пауло арестуваха бивш бразилски президент в рамките на
Коментари Харесай

Арестуваха бившия президент на Бразилия за корупция

В Сао Пауло арестуваха някогашен бразилски президент в границите на огромно следствие за корупция. Мишел Темер е упрекнат за взимане на подкупи във връзка със градеж на атомна електроцентрала. Задържани са още девет души, измежду които някогашен министър и непосредствен съдружник на Темер.

 © фотография: АРХИВ
78-годишният Мишел Темер е ръководел " незаконна организация ", оповестиха прокурори. Тя е работила при строителството на атомна електроцентрала и е отклонила сума в размер на повече от 470 милиона $. Днешната интервенция е наречена " Радиоактивност " и е част от интервенция " Автомивка " - най-мащабното следствие за корупция в Бразилия, при което бяха упрекнати над 150 души от политическия и бизнес елита.

Мишел Темер е обект на няколко следствия за корупция. Той пое президентския пост през 2016 година след отстраняването от власт на Дилма Русеф и ръководи до края на 2018-а. Той става вторият арестуван някогашен президент на Бразилия. Луис Игнасио Лула да Силва беше наказан за корупция и излежава 12-годишна присъда.
 Бразилският президент Мишел Темер оцеля от премахване за обвинявания в корупция Бразилският президент Мишел Темер оцеля от премахване за обвинявания в корупция
Бразилските депутати блокираха делото против президента Мишел Темер по обвиняване в корупция и по този начин президентът бе избавен от краткотрайно премахване....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР