В Санкт Петербург е убит един от известните военни кореспонденти

...
В Санкт Петербург е убит един от известните военни кореспонденти
Коментари Харесай

Убийството на Владлен Татарски разкрива същността на украинската идеология

В Санкт Петербург е погубен един от известните военни репортери Владлен Татарски (псевдонимът, под който е работил блогърът и публицистът Максим Фомин). Обстоятелствата на закононарушението карат да се замислим за работата на украинските специфични служби и да си спомним едно не по-малко нашумяло закононарушение от последно време - убийството на журналистката Дария Дугина. Те също по този начин разкриват какъв модел за подражателство гради киевският режим на своя територия.

Вече са открити събитията към закононарушението като цяло. Входът за креативната вечер на военния сътрудник в кафене в центъра на Санкт Петербург беше безвъзмезден. Всеки можеше да мине и всеки можеше да се осведоми авансово за организацията на тази среща.

Според един отчет на срещата е участвало момиче, което е подарило на Татарски статуетка. Сега момичето е главният обвинен. Може би точно предадената ѝ дрънкулка е съдържала експлозива, който е избухнал в 18.15 московско време. В допълнение към починалия боен сътрудник Максим Фомин (по-известен като Владлен Татарски), в неделя вечерта е имала повече от двадесет ранени. Има и друга версия - съгласно нея взривно устройство е било сложено авансово в кафенето.

Експлозията провокира предвидим резонанс. Но точно това е една от аргументите за организирането на сходни опити. “Имаме дълги ръце ”. “Ще го отнесем в Петербург ”. Подобни самохвални изказвания към този момент са в разгара си в украинската блогосфера. Гръмването е единствено половината от борбата. Взривяват, с цел да уплашат.

В същото време тази покруса към момента има редица мистерии, въпроси и несъгласия. Творческата вечер не се организира на стадион, а в малко кафене, с малко хора. Спазването на ограниченията за сигурност не беше толкоз мъчно. Според известията в медиите обаче в кафенето не е имало защита. Експлозивите, в случай че са били в подарък, донесен от някой от посетителите, можеха да бъдат надушени от служебно куче или електромагнитният детектор би посочил, че в него има някаква скрита електроника. Други медии обаче пишат, че фигурката е била прегледана, само че в нея не е намерено нищо съмнително.

Какво получаваме, в случай че превъртим лентата обратно? Убийството на журналистката Дария Дугина, също с жена, обвинена за организирането му. Писахме, че СБУ се хвали с образованието и разполагането на агентки. И освен СБУ, ГУР също има собствен женски личен състав. Възможно е със своите разкрития те да са посочили парче от айсберга, който са почнали да отглеждат в Киев още преди Евромайдана.

Заключението, че Украйна се е трансформирала в терористична страна, става простащина. Ако се върнем обратно, ще получим голям брой случаи на терористични офанзиви против чиновници на краткотрайните администрации в нови райони на Руската федерация (главно в Запорожие и Херсонска област). Предотвратени терористични офанзиви и/или залавяне на диверсанти обаче също има.

Да надникнем в предишното. Ръководителят на ДНР Александър Захарченко в Донецк, Гиви и Моторола на същото място. Така стигаме до убийството на украинския публицист Олес Бузина, от който се води тази условна сметка. За него постоянно си спомняха предходната есен, тъкмо след убийството на Дария Дугина. Има за какво да си напомним още веднъж.

Помнете и постоянно имайте поради: ние, за жалост, сме в позицията на защитаващи се. Очевидно против Русия работи не просто „ някой тук и там от време на време “, а цяла мрежа. Както се похвалиха от СБУ: с смяна на паспортните данни и пластична хирургия. „ Съдейки по убийствата на Владлен Татарски и Дария Дугина, е работила една и съща група. Освен това е доста разклонена “, счита Сергей Гончаров, деец от спецслужбите.

Защо е належащо всичко това? Ако гръмнеш един-двама-трима военни репортери, самата военна публицистика няма да отиде на никое място. Въпреки че, избивайки видни представители на съветската медийна среда, украинските специфични служби всяват паника в мислите и душите на съветските жители. Но главната цел на тези убийства въпреки всичко не е Русия, а Украйна. Тези зрелища са за нея. Буквално оня ден киевският пропагандист Алексей Арестович още веднъж чистосърдечно призна пред сънародниците си, че съзнателно лъже. „ Беше належащо да се държи страната по този начин, че косъмът, на който всичко висеше, трепереше се и се люлееше, да не се скъса. Имах избор: " Две-три седмици или милиони изпадащи в суматоха... страна, която е изгубила способността си на опозиция ”.

Всички тези убийства, шумни терористични офанзиви (като Кримския мост) - са точно същите " две или три седмици ". И това да не приказваме за непрекъснатия обстрел на съветските гранични села. Представителите на киевския режим като че ли дават ясно да се разбере: “Да, водиме война към този момент втора година и краят не се вижда. Да, доста е изгубено и вярата се топи. Но вижте, Татарски беше погубен. А на следващия ден, разбирате ли, ще отнесем някой различен. ”

Днес е по този начин, на следващия ден лаврата ще бъде отнета от каноничните православни свещеници, вдругиден Байдън отново ще хвърли малко оръжие на режима в Киев, до края на седмицата МВФ ще поправя първия транш от заема - и ето две-три седмици. И след това още веднъж. Няма огромни облаги, само че дребните неща са цялостна шапка.

Преди няколко години от Украйна постоянно можеха да се чуят самохвални прогнози: партньорството със Запада и свободата на Евромайдана ще ни създадат сполучлива и богата страна. Такава, за какъвто Русия даже не можеше да мечтае. След това ще бъде пожелан назад Крим и Луганск с Донбас (и даже Кубан!). Но през днешния ден от всички триумфи Украйна може да се похвали единствено с това, че се е научила да употребява терористични способи, с цел да убива идеологическите си съперници. Сега е ясно, че това е същинският модел за подражателство, който киевският режим желае да популяризира допустимо най-широко.

Трябва да се вземат поради опитите на Украйна в терористичната сфера и да се създадат заключения. Врагът подценява всевъзможни нрави и приличия, той не трябва да се подценява.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР