В Санкт Петербург е арестуван професор Олег Соколов, известен историк,

...
В Санкт Петербург е арестуван професор Олег Соколов, известен историк,
Коментари Харесай

Звяр: Спипаха професор с чанта с отрязаните ръце на младата му любовница СНИМКИ 18+

В Санкт Петербург е задържан професор Олег Соколов, прочут историк, един от създателите на военноисторическото възстановително придвижване в Русия. Той е обвинен за убийството на жена, оповестиха от Главното следствено ръководство, представено от международните медии.

Според проверяващите сутринта на 9 ноември той е бил арестуван на крайбрежна улица, като е изведен от река Мойка, а в раницата му са открити две женски ръце и револвер. Тялото на дамата е отрито в дома му.

Първоначално се ппояви спорна информация за самоличността на жертвата - съгласно едни става дума за негова студентка, а съгласно други изявления - за негова родственик. В последна сметка стана ясно, че убитата е Анастасия Йещенко - държанка и студентка на професора.



Убийството ѝ 63-годишният академик признал, че е станало по време на свада. Той е прострелял дамата на 7-ми.
На другия ден при него дойдошли посетители, а тялото през цялото това време лежало в една от стаите. Доцентът сякаш решил да се отърве от убитата държанка в събота, купил трион и се заел за работа.

По думите му първо отрязал краката на момичето и хвърлил чантата с тях в реката. В момента, когато мъжът се опитвал да се отърве и от ръцете на студента, той е паднал във вода, защото е бил пийнал. Професорът е бил арестуван, откакто е бил избавен от реката.



Водолазите няколко часа претърсваха дъното на реката, като изваждаха черни пакети на повърхността. Вероятно това са краката на млада жена.



Олег Соколов е роден през 1956 година в Ленинград. Той е доцент в катедрата по нова и модерна история на Държавния университет в Санкт Петербург, създател е на поредност от монографии за активността на въоръжените сили на Франция от времето на Наполеон.



През 2003 година президентът на Франция Жак Ширак подписва декрет, с който награждава Соколов с Ордена на Почетния легион за огромния му принос в проучването и популяризирането на историята на Франция и нейната войска.



През 1976 година Соколов основава първата военноисторическа възстановителна група в Съветския съюз, която е основата на цялото съвременно придвижване на военноисторическото възобновяване в Русия. През 2006 година под управлението на Соколов се основава Всеруското военноисторическо обществено придвижване, което сплотява военноисторическите клубове на 52 района на страната.









Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР