В Сандански отбелязаха 160 години от рождението на генерал Георги

...
В Сандански отбелязаха 160 години от рождението на генерал Георги
Коментари Харесай

В Сандански отбелязаха 160 години от рождението на генерал Георги Тодоров

В Сандански означиха 160 години от рождението на военачалник Георги Тодоров. По този мотив пред паметника на генерала в градския парк "Свети Врач ", кметът на община Сандански Кирил Котев акцентира, че са доста образците, които оставя зад себе си военачалник Тодоров. "Той инсталира мраморната чешма под чинара, построява парк "Свети Врач ", възвръща паметника Св. Георги Победоносец и чешмата в село Левуново и доста други. Има още доста какво да научим, само че значимо е да опазваме сътвореното от него ", оповестява Българска телеграфна агенция.

За изтъкнатия български пълководец зам.-министъра на икономиката-Александър Манолев показа: "Генерал Тодоров остава в съзнанието ни освен със своите победи над врага, само че и с това, което е основал. Важно е да си дадем сметка, че нещата, които той е почнал и до през днешния ден образуват образа на нашия град ".

В памет на военачалник Тодоров, един от най-изтъкнатите български военачалници в националната ни история Общинска администрация - Сандански, Черковното настоятелство, Общинския съвет, Археологическия музей, Народно читалище "Отец Паисий - 1919 ", ПГ "Яне Сандански ", Съюз на офицерите и сержантите от запаса и запаса - Сандански, политически партии и жители сервираха венци и цветя пред паметника му в парка на курортния град.

За свещеното дело на генерала, на площад "Алианс " бе открита галерия "Да градиш по време на война - Генерал Георги Тодоров и Втора българска войска в Свети Врач ", която може да бъде прегледана от всички поданици и посетители на град Сандански.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР