В Сандански кипи трескава подготовка за най-обичаното музикално събитие Пирин

...
В Сандански кипи трескава подготовка за най-обичаното музикално събитие Пирин
Коментари Харесай

Сандански в трескава подготовка за „Пирин фолк“

В Сандански кипи трескава подготовка за най-обичаното музикално събитие „ Пирин фолк “.

Тази година ще се организира 26-тото издание, което ще бъде неповторимо по рода си. На сцената ще излязат над 70 реализатори от три генерации артисти.

За втора поредна година курортният град ще посрещне и участници в състезанието за деца – „ Детски Пирин Фолк “.

На 24 август в Летния спектакъл 20 деца на възраст сред 8 и 15 години от всички краища на България, както и едно дете от Македония, ще мерят сили в изпълнителското изкуство онлайн на ария от македонска фолклорна област.

Те ще изпълнят красиви, разнообразни от миналогодишното издание и не толкоз познати македонски песни, като по този метод се затвърждава концепцията на уредниците от сцената на „ Пирин Фолк “ да се разпространява и популяризира фолклорно ни песенно благосъстояние.

Специални посетители с рецитал ще са три генерации артисти Гоцеви: емблемата Георги Гоцев, наследник Иван и внук Георги. Те ще поднесат специфична изненада на публиката.

След тях, още веднъж знак на последователност сред поколенията, ще се изявят фолклорната икона Гуна Иванова и внучките й Ива и Велислава Костадинови.

На 25 август ще се проведат двата състезанието: за авторска македонска ария и за изпълнителско изкуство. Във всеки от тях ще звучат 15 песни, като тази година присъединяване ще вземат 6 дуета и 1 трио. Сред участниците са както реализатори с над 20 години на сцена, по този начин и скоро почнали професионалната си кариера артисти. Специален посетител с рецитал ще е македонската звезда Наум Петрески, който ще зарадва и със свои остарели, по този начин и с нови песни.

На 26 август ще се състои Галавечерта с награждаване на спечелилите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР