В Сан Франциско се разгръща правна битка, в която участват

...
В Сан Франциско се разгръща правна битка, в която участват
Коментари Харесай

Компании за рисков капитал се изправят срещу основателя на Curve в правен спор

В Сан Франциско се разпростира правна борба, в която вземат участие три водещи компании за рисков капитал в региона на криптовалутите и създателят на Curve, известна децентрализирана борса.

Ищците, ParaFi, Framework Ventures и 1kx, упрекват създателя на Curve, Майкъл Егоров в лъжливи практики и нелегално заграбване на търговски секрети, което е довело до финансови вреди.

Защитата на Егоров твърди, че обвиняванията са опит за подкопаване на продължаващите от 2020 година правосъдни разногласия в Швейцария.

Ищците настояват , че Егоров ги е подвел да споделят търговски секрети и да влагат $1 милион в Swiss Stake, сдружение, обвързвано с Curve, под подправен претекст.

Адвокатите на Егоров оспориха тези изказвания, потвърждавайки, че разказът е фиктивен и се опровергава от доказателствата, предоставени от самите ищци.

Според желае Егоров е основал концепцията за Curve, до момента в който е работил за NuCypher в Съединени американски щати и е потърсил вложения в рисков капитал от трите компании, участващи в разногласието.

Ищците настояват, че Егоров ги е подвел по отношение на потреблението на активите им в Swiss Stake и е манипулирал разпределението на властта, като е облагодетелствал себе си и е продавал CRV токени за облага, запазвайки контрола си.

Те настояват, че Егоров се е облагодетелствал от техните средства, подадени в ликвидните пулове на Curve и е продал CRV токени, които съгласно тях са им принадлежали.

Ищците настояват, че не са получили обещаното дялово присъединяване, инвестицията им от $1 милион не е възобновена и им е отказано да получат CRV токените, които им се поставят.

Те също по този начин настояват, че измамата на Егоров ги е довела до пропускане на бизнес благоприятни условия с съперници на Curve.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР