В самото начало на месец август България записа черна страница

...
В самото начало на месец август България записа черна страница
Коментари Харесай

Най-младата жертва на коронавируса в България - защо всъщност си отиде от този свят?

В самото начало на месец август България записа черна страница във връзка с смъртността от COVID-19. Тогава си отиде 19-годишен юноша, който се трансформира в най-младата жертва на новия ковид в България. Момчето се споделя Христо Денев.
Официалната информация сочеше, че той няма съпътстващи болести. Но казусът надалеч не е банален и това излиза наяве от медийни изяви на бащата на Христо – Иван.
Иван Денев е юрист по специалност. И е уверен, че гибелта на сина му е резултат от погрешно лекуване.
Денев разви тезата си пред малкия екран на Слави Трифонов " 7/8 ". Засега няма публично направена аутопсия на Христо, а татко му се кълне, че каквото и да му коства, ще желае ексхумация, с цел да се разбере какви са точните аргументи младият мъж да си отиде от този свят. Защото дотук всичко, което може да каже бащата, са догатки.
Всичко с Христо се развива през юли месец. Около седмица след началото на месеца, той се почувствал зле, вдигнал температура. По телефона персоналният му доктор предписал антибиотик, само че нямало резултат, по-късно прочут доцент дал съвет за различен антибиотик – и това не помогнало. Затова Христо си направил PCR тест, който излязъл позитивен. По това време главните му признаци били температура – 37 до 38 градуса, както и изнемощялост.
Впоследствие отива в болница във Велико Търново, където постъпва в Коронавирус отделението. Там той влиза под карантина, тъй като такива са наредбите. " Имах цялостното доверие в институциите, само че не бяхме осведомени по никакъв метод за лекуването и лечението му. Не знаех какво се случва ", сподели Иван Денев. По думите му, Христо му пратил фотография, съгласно която изискванията са безусловно неприемливи – имало инвалиден стол в средата на стаята, към който има бутилка, която се употребява за тоалетна.
Положението ставало все по-лошо – по телефона Христо халюцинирал. Малко по-късно се оказва, че синът му към този момент е в реанимация, а бащата твърди, че никой не го е уведомил и като цяло никой нищо не е казвал по какъв начин върви лекуването. А шеф на отделението там е доктор Сибила Маринова, която преди време поддаде сигнал против доктор Атанас Мангъров, като по неофициална информация двамата имат персонален спор.
Имахме вяра към 22-24 юли, тъй като ни споделиха да му носим пасирани супички, добави бащата. Иван Денев споделя и, че на 30 юли му споделили, че Христо Денев е бил интубиран. Тогава схванал, че температурата му е 46 градуса, с доста високо кръвно налягане. А сутринта на 31 юли майката на Христо се обадила и схванала, че е умрял – по думите на бащата, 4 минути преди брачната половинка му да се обади. Иван Денев изрече подозрение, че синът му е умрял преди този момент.
Денев описа и, че се свързал с лекари, в това число доцент Мангъров, да видят сина му, само че все нещо ставало и външните медицински специалисти по този начин и не били позволени. " Всички тези хора бяха в неразбиране по какъв начин нямаме рентгенови фотоси ", прибавя Денев.
Иван Денев споделя и, че му били дадени да подписва документи от болничното заведение със задна дата. Освен това му е дадена към този момент и епикриза и съгласно нея, твърди Денев, на сина му било прилагано лекарството " Роактемра ", което било на фаза 3 от клинични тествания за влияние върху ковид. Без категорично осведомено единодушие това не може да се ползва, съобщи Денев и изрази позиция, че с документите със задна дата болничното заведение е търсила по какъв начин да " поправи " това. Срината му е имунната система точно с тези супресори, появява се вторична бактериална зараза, само че е починал като мъчениците от Баташкото кръвопролитие, уверен е Денев. " Върху него се е опитало ", споделя бащата. " Длъжен съм истината да се боря да излезе нескрито. Колкото пъти вървя, всякога ще мятам по един камък против тази болница ", добави Денев.
ПЪЛНИЯТ ЗАПИС НА ИНТЕРВЮТО!
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 юли "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР