В самолета имаше терорист и за него знаеха далеч извън

...
В самолета имаше терорист и за него знаеха далеч извън
Коментари Харесай

Лукашенко: В самолета имаше терорист и за него знаеха извън границите на Беларус

" В самолета имаше терорист и за него знаеха надалеч отвън границите на Република Беларус. " Това съобщи президентът Александър Лукашенко, говорейки в Народното събрание на среща с депутати, членове на Конституционната комисия и представители на държавни органи, предава ТАСС.

Съобщението за бомбата на самолета на " РайънЕър " е пристигнало от Швейцария, уточни президентът и акцентира, че на борда на изключително кацналия в Минск полет на Ryanair е имало терорист, което е било известно в чужбина.

Лукашенко означи, че Западът отхвърля да взе участие в следствието на случая с спешното кацане на самолета в Минск. По неговите думи недоброжелателите на републиката в чужбина са минали доста червени линии.

" Както прогнозирахме, нашите недоброжелатели извън и вътре в страната са трансформирали методите за нахлуване над страната. Те минаха доста червени линии, минаха границите на здравия разсъдък и човешкия морал ", сподели той.

Дни по-рано 26-годишният беларуски опозиционер Роман Протасевич беше задържан, откакто самолетът му беше изключително партерен в Минск по заповед на президента Лукашенко.

Младият Протасевич е някогашен помощник на " Нехта ", медията, която изигра сериозна роля по време на протестните прояви против преизбирането предходната година на Александър Лукашенко за президент на Беларус.

Арестът му провокира вълна от отвращение, международните водачи приканиха за незабавното освобождение на Протасевич, а Европейски Съюз се закани да наложи сурови наказания за Беларус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР