В Самоков започва да работи първата в България производствена база

...
В Самоков започва да работи първата в България производствена база
Коментари Харесай

В Самоков започва производство на бронирани автомобили

В Самоков стартира да работи първата в България индустриална база за бронирани коли. Инвестицията на стойност близо 5 млн. лева е обвързвана с нова софтуерна линия за произвеждане и съоръжение на разнообразни типове бронирани машини и асемблиране на коли за потребностите на отбранителната промишленост и полицията. Първите български коли към този момент са създадени, заяви пресцентърът на Министерството на стопанската система.

" Изпълнението на плана е извънредно положителен сигнал за отбранителната промишленост, която има значимо значение и като бранш от стопанската система, който обезпечава съществени доходи и висококвалифицирани работни места ", разгласи при откриването Лъчезар Борисов, заместник-министър на стопанската система.

Заводът е благосъстоятелност на компанията " САМАРМ ", основана от сдруженията от отбранителната промишленост " Самел-90 " и " Интернешенъл Арморед груп БГ " (International Armored Group). Последната компания е благосъстоятелност на Антон Стефов. Той е родени в Благоевград и е приключил " Машинно инженерство " във ВМЕИ.

Придобива опит като инженер в компания, която се занимава с бронировка, в Канада. Оттам стартира да развива и бизнеса си преди 25 години. Тръгва без съвсем никакъв капитал, като финансиране си обезпечава посредством залагане на лични парцели. Разчита на знанията и опита си и по този начин преди 17 години се ражда International Armored Group.

В един миг мести бизнеса си в Съединени американски щати, като потегля с брониране на банкови коли и коли за лична отбрана. Когато избухва войната в Ирак, открива офис в Обединените арабски емирства, с цел да е по-близо до пазара, където има най-голямо търсене на бронирани коли.

Преди 3 години на въпрос за какво не е почнал активност и в България Стефов дава отговор, че произвеждане в която и да е страна в Европа би оскъпило продукта съществено. Явно в това време е трансформирал мнението си.

Собственикът на " Самел-90 " инж. Петър Георгиев разгласи при откриването на завода през днешния ден, че над 50 години компанията дава информационно обслужване и създава радиосмутители, като 90% от продукцията е предопределена за експорт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР