В Самоков ще се произвеждат първите в България бронирани автомобили

...
В Самоков ще се произвеждат първите в България бронирани автомобили
Коментари Харесай

България за първи път ще произвежда бронирани коли в нова база за 5 милиона лева

В Самоков ще се създават първите в България бронирани коли за задачите на защитата и полицията. В града беше открита нов цех, в който са вложени към 5 милиона лв.. Той е благосъстоятелност на две родни компании от промишлеността - " Семел-90 " и " Интернешенъл Арморед Груп БГ ", които дружно работят под името " САМАРМ ".

Първите такива български коли към този момент са създадени, като те са били показани по време на откриването на центъра, излиза наяве от публично известие на Министерство на стопанската система.

Инвестицията на стойност от близо 5 млн. лева е обвързвана с нова софтуерна линия за произвеждане и съоръжение на разнообразни типове бронирани машини и асемблиране на коли за потребностите на отбранителната промишленост и полицията ", показват още от ведомството.

По думите на зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов това влагане демонстрира наклонността за повишение на вложенията в производството през последните години.

" Оценяваме високо непрекъснатия блян да се развиват индустриалните мощности, да се уголемява и усъвършенства гамата на създаваните артикули, да се вкарват модерни софтуерни и новаторски решения в сферата ", разяснява той.

От своя страна притежателят на компанията " Семел-90 " инж. Петър Георгиев показва, че компанията развива активност към този момент 50 години, като е профилирана в информационно обслужване и произвеждане на радио смутители, като 90% от продукцията й е за експорт.

Партньорската компания " Интернешенъл Арморед Груп " пък има 20 години опит в региона на дизайна и производството на бронирани коли и стъкла, както и фабрики в редица страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР