В самия край на февруари Департаментът по земеделие, риболов и

...
В самия край на февруари Департаментът по земеделие, риболов и
Коментари Харесай

Може ли коронавирусът да зарази домашните любимци

В самия завършек на февруари Департаментът по земеделие, лов на риба и консервация на Хонг Конг заяви, че са били взети тайни от носа и устата на куче, които дали слаб позитивен резултат за ковид.

В началото специалистите смятаха, че животното е носело вируса единствено по повърхността на лигавиците си и не е в действителност инфектирано. Въпреки това, кучето е било сложено под карантина и още веднъж е изследвано - резултатите посочили, че в действителност животното е едва инфектирано от вируса.

Въпреки това че от Департамента споделят, че няма данни животните да боледуват или да придвижват инфекцията, целесъобразно е домашните любимци на страдащите от ковид притежатели, също да бъдат поставяни под карантина. Всеки притежател на домакински любим е задължен да мие усърдно ръцете си, откакто го е пипал, и да не го целува.
 Снимка 471138

Обществото за предварителна защита на жестокостта към животните на Хонг Конг твърди, че има разлика сред " възпален " и " заразяващ ", т.е. по тяхно мнение домашните любимци не би следвало да са разпространители на болестта.

Те споделят още, че котките и кучетата се заразяват от други типове коронавируси, които се разграничават от COVID-19 и не предизвикват респираторни болести.

Изводът за следващ път е, че би трябвало да съблюдаваме по-висока персонална хигиена, изключително в компанията на домашни любимци, да бъдем съзнателни и виновни към себе си и другите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР