В салона за клиенти на Териториалната дирекция на НАП в

...
В салона за клиенти на Териториалната дирекция на НАП в
Коментари Харесай

В салона за клиенти на НАП в Бургас се предлага нова услуга за хора с увреден слух

В салона за клиенти на Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас се предлага нова услуга, която улеснява хората с повреден слух. Те могат да употребяват видео жестов превод. С помощта на таблети се реализира видео и гласова връзка с прът центъра на Национална агенция за приходите за превод.

По този метод чиновниците на Агенцията могат да чуват превода, а клиентът с повреден слух да вижда преводача на екран. Комуникацията се реализира в действително време благодарение на квалифицирани жестови преводачи. Това заяви на конференция шефът на дирекция "Обслужване " в НАП- Бургас Сияна Димитрова.

На конференцията тя предложи физическите лица да подават годишните си данъчни заявления по електронен път, без електронен автограф.

Това е най-лесният, бърз и безпроблемен метод за обявление на налози. За задачата е нужен личен идентификационен код - ПИК, който се издава гратис във всеки офис на Национална агенция за приходите. Над 65 хиляди бургазлии към този момент имат и се възползват от опциите му, сподели Димитрова. В допълнение заместник-териториалният шеф на НАП-Бургас Стефан Илчев уточни, че упованията на приходното ведомство в морския град са за по-малко персонални срещи с клиентите през 2019 година, точно поради електронните услуги, които Агенцията предлага най-вече посредством персоналния идентификационен код.

От началото на почналата на 10 януари данъчна акция в НАП-Бургас са подадени 446 годишни данъчни заявления като 257 от тях са по електронен път. Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари, физическите лица могат да употребяват 5 на 100 отстъпка върху налога за довнасяне по годишната данъчна декларация, само че не повече от 500 лв.. Допълнително изискване е и да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на налога за довнасяне в период до 31 януари.

На конференцията бе обявено още, че от 1 януари тази година е въведен нов размер на минималния застрахователен приход - 560 лв., което трансформира и наложителната месечна здравна вноска за безработните. Тя става 22,40 лв.. При данъчните облекчения за деца към този момент не се изисква писмена декларация от другия родител, че той няма да употребява облекчението.

Тази година срокът за подаване на фирмените заявления изтича на 1 април, защото 31 март е в неделя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР