В Съединените щати ще започне отпечатването на формуляри за преброяване

...
В Съединените щати ще започне отпечатването на формуляри за преброяване
Коментари Харесай

Тръмп се примири и в САЩ ще има преброяване, без да се пита за гражданство

В Съединените щати ще стартира отпечатването на формуляри за броене на популацията без рубрика " поданство ", заяви представител на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
По-рано предходната седмица Върховният съд на Съединени американски щати блокира въпроса за прибавяне на колона " поданство " към преброяването, за което настояваше президентът на страната Доналд Тръмп. Съдът реши, че администрацията не е показала задоволителни учредения за прибавяне на новата колона. В отговор на това решение президентът на Съединени американски щати разгласи желанието си да отсрочи преброяването.
" Можем да потвърдим, че беше решено да се отпечата въпросник за преброяването на популацията през 2020 година без въпрос за поданство и към този момент са дадени указания за започване на процеса на печатане ", се споделя в оповестено писмо от представителя на Министерството на правораздаването.
Въпросът за възможното включване на графата " поданство " в националното броене на популацията провокира необятна полемика. Според критиците, включването на колоната " поданство " в преброяването ще докара до това, че милиони хора ще останат непреброени, защото ще се опасяват да признаят, че нямат американско поданство.
Разпределението на местата в Камарата на представителите на Съединени американски щати зависи от броя на популацията във всеки щат. Освен това, размерът на популацията въздейства на разпределението на федералното финансиране по разнообразни стратегии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР