В Съединените щати се отбелязват 18 години от терористичните атентати,при

...
В Съединените щати се отбелязват 18 години от терористичните атентати,при
Коментари Харесай

САЩ отбелязват 18 г. от най-смъртоносните атентати на американска територия

В Съединените щати се означават 18 години от терористичните атентати,при които починаха близо три хиляди души. Церемонии се организират в цялата страна като в Ню Йорк е планувано обичайното прочитане имената на жертвите.

Тази година за първи път на мемориалния комплекс на мястото на кулите - близнаци на Световния търговски център посетителите ще видят и гранитни плочи в памет на тези, които са починали или наранени от токсични субстанции от отломките останали след офанзивите. Плочите почитат притекли се на помощ в първите мигове след нещастието.

Десетки хиляди са подали молби за отплата във фонд, предопределен за заплащания на средства на хора с заболявания, евентуално подбудени от атентатите. Сред тях са хора с респираторни и онкологични болести. Все още текат изследвания дали заболяванията са директен резултат от офанзивите.

Най-смъртоносните терористични офанзиви на американска почва бяха осъществени в утринните часове на 11 септември 2001-ва година. Похитени от терористи самолети се врязаха в небостъргачите на международния търговски център в Ню Йорк и Пентагона. Един от самолетите се разруши в щата Пенсилвания откакто пасажерите и екипажа осуетяват опит за офанзива против американския Конгрес.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР