В Съединените щати разследването за импийчмънт на президента набира скорост.

...
В Съединените щати разследването за импийчмънт на президента набира скорост.
Коментари Харесай

Поискаха документи от Майк Пенс, свързани с процедурата за импийчмънт на Тръмп

В Съединените щати следствието за импийчмънт на президента набира скорост. Демократи от Конгреса желаеха от вицепрезидента Майк Пенс да даде документи, свързани със случая, поради който беше поискано отстраняването на Доналд Тръмп.

Поисканите документи хвърлят светлина върху телефонния диалог на 25 юли сред президентите на Съединените щати и Украйна. Председателите на три комисии в Камарата на представителите - по контрол, по външни работи и по разузнаване - пожелаха с писмо вторият човек в Белия дом да им даде документите в период до 18 октомври.

Писмото беше изпратено, откакто изтече избраният период, в който Белия дом можеше да съобщи непринудено поисканата информация. С този ход демократите стягат обръча към президента, който отхвърля да е направил нещо неправилно и назовава дейностите им лов на вещици. От президентската администрация го омаловажиха с коментара, че не трансформира нищо.

Разследването за импийчмънт се води по обвиняване, че Доналд Тръмп е употребявал поста си, с цел да окаже напън над украинския президент Володимир Зеленски да открие уличаваща негов политически конкурент информация. Искането към Зеленски е било да стартира следствие за корупция против работещия за украинска газова компания Хънтър Байдън - наследник на някогашния вицепрезидент Джо Байдън, който е измежду водещите кандидати за номинацията на Демократическата партия за президентските избори следващата година. Води се следствието и по въпроса за какво е била забавена американската помощ за Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР