В Съединените щати продължават протестите на ученици с искане за

...
В Съединените щати продължават протестите на ученици с искане за
Коментари Харесай

Ученици в САЩ искат закон за оръжието

В Съединените щати не престават митингите на възпитаници с искане за надзор над огнестрелните оръжия. След нещастието в Паркланд, щата Флорида, където 19-годишно момче простреля 17 души в гимназия, стартира всеобща акция за смяна в законите за оръжията. Младите хора се заричат, че няма да спрат, до момента в който не видят резултати.


Стига толкоз! ", скандират учениците до момента в който в града им се простят с още две жертви на всеобщото ликвидиране в гимназия " Марджъри Стоунман Дъглас ", станало в деня на Свети Валентин. Съученици на починалите имат самочувствието, че могат да дадат подтик за промени.
Ема Гонсалес, гимназистка от Паркланд: На нас, децата, се пада да се погрижим за това. Ние би трябвало да смажем нещата, тъй като оставиха смазката на нас.
Ема Гонсалес е родена през 1999-а, когато става всеобщото ликвидиране в гимназията в Колумбайн. Тя споделя, че не познава живот без такова принуждение. Критикува обществено американския президент за позицията му за оръжията и е измежду децата, които считат да се борят до дъно за промени.
Ема Гонсалес, гимназистка от Паркланд: Сега можем да приказваме с президента Тръмп, губернатора Рик Скот и сенатора от щата Марко Рубио. И да кажем на членовете на държавното управление, които са финансирани от Националната оръжейна асоциация, че е време да заемат вярна позиция.
Ученици от цялата страна готвят огромен митинг във Вашингтон на 24 март, наименуван " Поход за нашия живот ", с присъединяване на организации, които се борят за нови правила в търговията с огнестрелни оръжия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР