В Съединените щати има 2 пъти повече смъртни случаи по

...
В Съединените щати има 2 пъти повече смъртни случаи по
Коментари Харесай

Полицията в САЩ - с много повече смъртни случаи при арести, отколкото други развити държави

В Съединените щати има 2 пъти повече смъртни случаи по време на арести и арестувания спрямо Австралия и 6 пъти повече от Англия, оповестява БГНЕС, базирайки се на CNN.
Протестите в Съединени американски щати през последните две седмици поради убийството на афроамериканеца Джордж Флойд подчертаха казуса с полицейското принуждение над жителите.
" Флойд е единствено един от многото американци, които всяка година страдат от неприятното отношение на американските служители на реда. Статистиката демонстрира, че полицията в Съединените щати стреля, арестува и затваря повече хора, в сравнение с в другите развити страни ", твърди CNN.
В рамките на групата на най-напредналите стопански системи в света, Г-7, Съединени американски щати се открояват във връзка с смъртността при контакт с полицейски чиновници, а чернокожите са най-засегнати от този вид принуждение. Според Статистическата работа на Съединени американски щати, сред юни 2015 година и март 2016 година са регистрирани 1 348 такива евентуални смъртни случаи, което значи приблизително 135 смъртни случая на месец или малко повече от четири на ден.
През 2018 година в Съединени американски щати са задържани 10 310 960 души или всеки 32-ри жител, а чернокожите съставляват 1/3 от излежаващите присъди в пандизите в Съединени американски щати, макар че са едвам 1/8 от общото население на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР