В Съединените щати броят на починалите от коронавируса надмина 10

...
В Съединените щати броят на починалите от коронавируса надмина 10
Коментари Харесай

Коронавирусът уби над 10 000 души в САЩ

В Съединените щати броят на умрелите от ковид надмина 10 000. Властите предизвестяват, че пикът на епидемията в страната към момента не е доближат и акцентират значимостта от съблюдаване на напътствията за обществена отдалеченост.

По данни на университета „ Джонс Хопкинс “ броят на жертвите на COVID-19 доближава 11 000 в Съединени американски щати, а инфектираните са минимум 364 000, съобщи БНР. В Ню Йорк, където е епицентърът на пандемията, големият брой умряли накара лечебни заведения да употребяват хладилни камиони за запазване на тела и даже имаше оферти парк да бъде употребен за краткотрайно гробище.

Но в понеделник се появи дребен лъч светлина, откакто стана ясно, че няма значимо повишаване в броя на смъртните случаи към този момент втори следващ ден. Въпреки това губернаторът Андрю Куомо подреди учебните заведения да останат затворени за още три седмици и сподели, че в този момент не е моментът хората да се отпускат. Куомо добави, че е ще е неточност, в случай че рестрикциите се отслабят прекомерно рано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР