В Съединените американски щати е толкова студено, че замръзнаха дори

...
В Съединените американски щати е толкова студено, че замръзнаха дори
Коментари Харесай

Толкова е студено, че замръзват и... алигаторите

В Съединените американски щати е толкоз студено, че замръзнаха даже и алигаторите. Шокиращи фотоси бяха снимани в щата Северна Каролина, намиращ се по източното крайбрежие на страната.

Температурите в северните и източни елементи на Щатите през миналите дни доближиха рисково ниски стойности. На доста места бяха регистрирани негативни върхове, а в Ню Хампшър термометрите демонстрираха даже минус 67 градуса по Целзий.

Природозащитници снимаха необичайния феномен в Северна Каролина, където доста алигатори замръзнаха на място под леда в локалните водоеми. Еколозите показват, че не са виждали сходно нещо. Те изясняват, че алигаторите са живи и дишат под леда, само че в случай че ледените условия се запазят, то те ще умрат. Метаболизмът на влечугите се забавя внезапно в тези условия и те търсят метод да оцелеят. Алигаторите дишат през ноздрите си, подавайки се над водата.

Когато стане по-студено, те се потапят и търсят кални дупки под повърхността за спомагателна топлота. Въпреки това обаче те не могат да оцелеят по този метод за дълъг интервал от време. Ако ледените условия се запазят повече от седмица, влечугите ще умрат.





Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР