В съдебната система можем да усетим справедливост, ако се стигне

...
В съдебната система можем да усетим справедливост, ако се стигне
Коментари Харесай

Близнашки: Президентът направи груба политическа грешка, връщайки кандидатурата на Гешев

В правосъдната система можем да усетим правдивост, в случай че се стигне до изтъкване на отговорните за някои от най-тежките закононарушения. Мисля, че Иван Гешев се ориентира в вярна посока към новите проблеми, които се пораждат от проведената престъпност. Не потегли да води спор къде е мястото на прокуратурата и така нататък

Това дава вяра, че той ще се захване с работа, а няма да тръгне по пътя на някои други правосъдни магистрати “. Това съобщи в ефира на „ Неделята на NOVA “ проф. Георги Близнашки, министър-председател на България в интервала август-ноември 2014 година

Той разяснява и решението на президента да върне указа за избор на Гешев. „ Румен Радев направи груба политическа неточност като върна кандидатурата на Гешев, без да се стимулира.

Действието беше посрещнато отрицателно от хората, които стачкуваха против основния прокурор. В президентството пристигнаха хора, които нямат визия от демократична политика. Те подвеждат президента и го тласкат в неправилна посока “, счита Близнашки.

„ Усещането за незадоволителна правдивост ще ни съпровожда доста дълго. Всичко, което се случи, сътвори публичен отзив. Преразпределението на националното благосъстояние остана в интерес на избрани публични среди.

Формира се една олигархия, която се държа много надменно. Много неща бяха направени за страната ни, само че можеше и още. Затова България продължава да изостава “, разясни Георги Близнашки.

Той разяснява и митингите срещу Гешев. „ Ситуацията е неуместна. Протестира се против държавното управление, което сме излъчили, с цел да ръководи публичните каузи. Изборът на основен прокурор не се отнася към тези аспекти на активността на страната, които допускат политически митинги.

Целта им е да се сковава активността на държавното обвиняване. Залогът е голям, става дума за тези 5-6 милАрда, свързани с КБА. Тепърва ще научаваме детайлности към тези събития от преди няколко години “, разясни Близнашки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР