В съда се срещат тезите на обвинението и защита. Съдът

...
В съда се срещат тезите на обвинението и защита. Съдът
Коментари Харесай

Директорът на ГДБОП с интересни разкрития за схемите с фалшиви ТЕЛК решения и Митьо Очите

В съда се срещат тезите на обвиняването и отбрана. Съдът е решил и е постановил тези ограничения. Аз съм сигурен, че прокуратурата ще направи всичко и ще показа доказателствата, които сме събрали.

Това сподели в утринния блок на БТВ Ивайло Спиродонов, шеф на ГДБОП-МВР, който разкри детайлности за акцията против подправени ТЕЛК решения във Варна. "Започнахме работа по този случай през май месец 2018 година по сигнал. Реално сме работили 7-8 месеца оперативно. Използвахме и СРС-та. Само за 4 месеца минаха повече от 200 лица, които се снабдиха с подправени ТЕЛК решения. Оборотите на една такава скица за големи. Най-слабо платени са лекарите. Парите минават по цялата верига, само че най-вече остават в медиаторите в тази скица. Точно в двамата братя, които се явяват медиатори във Варна, открихме най-големи парични средства. Колко пари остават в лекарите и какъв брой в медиаторите ще стане ясно в съда. Разпитани са доста лица и аз чакам да има още обвинявания. Лошото е, че издаването на подправени ТЕЛК решения се трансформира в бизнес. Има забъркани най-различни експерти. Рентгенолог обясняваше на пациент по какъв начин да застане пред апарата, с цел да проличава изкривяването. Други лекари караха лицата, които трябваше да станат инвалиди, да тичат по 3-4 етажа, с цел да може да промени на вътрешни органи. Във Варна имаше категорично изискване, че лицата, които трябваше да бъдат направени инвалиди, не би трябвало да са роми. Във Варна се работеше единствено с лица от турски етнос. В Ловече беше противоположното - там цели цигански махали ставаха инвалиди. Искам да уточня, че това не са офанзиви против лекарското съсловие ", разгласи Спиридонов.

Директорът на ГДБОП приказва и по тематиката за Димитър Желязков - Митьо Очите. "Ще забележим в съда какво ще се случи с Димитър Желязков. Досъдебното произвеждане е формирано по материали на ГДБОП и мога да кажа, че ние не сме открили съществуване на лица от Министерство на вътрешните работи, които да вземат участие в незаконната група, за която е упрекнат Желязков. Мисля, че доказателствата и обстоятелствата за тази незаконна група ще устоят в съда. Работихме доста интензивно. Не желая да встъпвам във вътрешноста на събраните доказателства от нас, само че е реалност, че не сме засекли присъединяване на Бенчо Бенчев в тази незаконна група ", разкри Спиридонов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР