В съд в Москва започна делото за признаване на компанията

...
В съд в Москва започна делото за признаване на компанията
Коментари Харесай

Руски съд започна делото за обявяване на Мета“ за екстремистка организация

В съд в Москва стартира делото за признание на компанията „ Мета “ за екстремистка организация. Генералната прокуратура упорства да бъде неразрешена активността на американския интернет холдинг на територията на Русия.

В правосъдното съвещание вземат участие двама прокурори, представители на Федералната работа за сигурност и на медийния регулатор „ Роскомнадзор “. Двама юристи пазят ползите на „ Мета “, която е притежател на Facebook, Инстаграм и Уотсап.

На 11 март американската компания краткотрайно позволи в обществените мрежи да се разгласяват апели към принуждение, закани и обиди по адрес на съветските военнослужещи.

Тогава Генералната прокуратура изиска от съда да признае „ Мета “ за екстремистка организация и да забрани активността ѝ в Русия.

Властите блокираха достъпа до Facebook на 4 март, а на 14 март - и до Инстаграм. Според някои медии Уотсап може да избегне тази орис, тъй като се възприема по-скоро като средство за другарство сред хората, в сравнение с като платформа за издание на информация.
ТЕМА преди 31 минути 767 преди 54 минути 572 преди 1 час 441
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР