В съд в австрийската столица Виена вчера започна процесът за

...
В съд в австрийската столица Виена вчера започна процесът за
Коментари Харесай

В Австрия започна делото срещу бивш финансов министър, съден за корупция

В съд в австрийската столица Виена през вчерашния ден стартира процесът за корупция против някогашния министър на финансите Карл-Хайнц Грасер и 14 други обвинени. Те са упрекнати в приемане подкупи в размер на 9.6 милиона евро, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Австрийското министерство на правораздаването обърна внимание, че за първи път в страната човек е съден за корупционно нарушаване от времето, когато е заемал министерски пост.

Грасер и останалите подсъдими получили подкупа, откакто посъветвали претенденти на търг какви цени да предложат, с цел да надделеят над конкурентни вложители. В подмяна на услугата те получили 10 % от цената на договорката, възлизаща на 961 милиона евро.

Сред останалите подсъдими има лобисти, шефове на строителна компания и управителни фрагменти в региона на недвижимите парцели. Подсъдимите може да получат до 10 години затвор, в случай че виновността им бъде приета.

Грасер бе финансов министър на Австрия от 2000 до 2007 година Той бе член на популистката и крайнодясна Австрийска партия на свободата, само че след това стана самостоятелен, по времето когато следеше за приватизацията на държавни жилища.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР