В съботния следобед на 6 юни, в памет на Христо

...
В съботния следобед на 6 юни, в памет на Христо
Коментари Харесай

bTV излъчва филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

В съботния следобяд на 6 юни, в памет на Христо Явашев, филмът " Образи " от документалната поредност " НепознатиТЕ " на журналиста Георги Тошев ще напомни артистичното завещание на Кристо и Жан-Клод.

bTV включи изключително в програмата си кино лентата за най-известния български актьор в седмицата, в която светът се елементарни с него, и от 15 ч. феновете ще могат да се допрян още веднъж до света на огромния създател. Кристо умря в дома си в Ню Йорк на 1 юни, а Георги Тошев има шанса да се срещне два пъти с него - в Япония и Англия.

Снимка: btvnovinite.bg

Филмът " Образи " е пътешестване из света на забележителния художник, който споделя персонални истории и неразказани обстановки към основаването на фамозните си арт съоръжения по целия свят.

" Кристо бе спокоен и твърдоглав човек. Наблюдавах какъв брой аскетичен е в персоналния си живот. Не посещава всемирски събития, даже отсъства от приеми в негова чест. Храни се малко, рядко пие даже вино. Пише единствено с молив, не употребява мобилен телефон. Благодарение на Юлияна Антонова - Мурата и Мурата ранг, както и благодарение на неговия помощник Владимир Явашев, съумях да го последвам в неговото неизмеримо пътешестване в изкуството ", споделя Тошев.

Снимка: btvnovinite.bg

Още един филм - в памет на забележителния български артист Георги Парцалев, ще излъчи изключително bTV на 7 юни, неделя, от 15 часа. " Жените на Парцалев " ще срещне феновете с две забележителни актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова. През техните разкази ще оживеят мигове на смях и сълзи с Парцалев. И двете дами са близо да артиста през годините. Те му партнират на сцената и на снимачната площадка, споделят с него щастливи и трагични моменти.

Снимка: btvnovinite.bg

Филмът на Георги Тошев и оператора Румен Василев е отдаден на 95-ата годишнина от рождението на един от най-обичаните актьори у нас. На 16 юли Парцалев се ражда в гр. Левски. Животът му е цялостен с обрати и непредвидени развръзки. Филмът на Тошев не икономисва трудностите, през които би трябвало да премине Парцалев, както в персонален, по този начин и в професионален проект.

" Написах книга, снимах два кино лентата, отдадени на Парцалев и разбрах, че зад маската на усмихнатия комедиант, се крие един печален и уединен човек. Мечтател, постоянно неразбираем от другите. Парцалев е имал комплицирани връзки с властта, даже с част от сътрудниците си, само че любовта на публиката принуждава Централен комитет на Българска комунистическа партия да се преценява с неговия гений ", споделя Тошев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР