В съботния ден в страната от запад ще навлязат купести

...
В съботния ден в страната от запад ще навлязат купести
Коментари Харесай

Облаци носят хлад и гръмотевични бури в неделя

В съботния ден в страната от запад ще навлязат купести и купесто-дъждовни облаци и в Западна и Югозападна България ще има превалявания, тук-там съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Това

Ще бъде по-хладно от петъчния ден с оптимални температури сред 25 и 30 градуса. Над Черноморието ще бъде слънчево, с сдържан, в южните региони – краткотрайно мощен, вятър от изток. Максималните температури на въдуха ще са 23-26 градуса, колкото ще бъде и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде едва - 1-2 бала.

Жълт код за гръмотевици в събота

За през днешния ден в областите Благоевград, Пазарджик и Смолян е разгласен жълт код за гръмотевични стихии, демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.

Жълтият код е най-ниската степен на предизвестие, а упованията са за превалявания от дъжд до 15-30 л/кв.м. " Бъдете деликатни при гръмотевична активност, изключително в планински, горски и открити местности. Възможни са ограничавания при действия навън ", гласи предизвестието на синоптиците.

Облачно и по-хладно в неделя

Над планините ще бъде облачно, в часовете към и след обяд - с превалявания и гръмотевици, а вятърът краткотрайно ще се усили. Ще бъде по-хладно, с оптималната температура на височина 1200 метра към 20 градуса, на 2000 метра – към 14°.

В неделя и над Централна България ще се заоблачи и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. метеоролозите предизвестяват, че са вероятни интензивни местни извалявания и градушки. Ще бъде по-хладно с оптимални температури сред 20 и 25 градуса.

В Източна България ще бъде съвсем без превалявания, с повече слънце и по-високи температури - до 27-28°.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР