В съботния ден облачността над страната ще се задържи променлива,

...
В съботния ден облачността над страната ще се задържи променлива,
Коментари Харесай

Значителна облачност и максимални температури между 1 и 6 градуса

В съботния ден облачността над страната ще се задържи променлива, по-често забележителна и на обособени места в планинските региони ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са сред -1 и -4 градуса, а оптималните – сред 1 и 6 градуса.

Ще продължи да духа до сдържан северозападен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за месеца. След обяд ще стартира да се покачва.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 5 – 6 градуса, температурата на морската вода е 11 – 12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
На втория ден от Коледа ще е облачно и дъждовно Понижението на температурите ще продължи и през идващите дни
В неделя, основно в Северна България и в планините, ще вали сняг, в североизточните региони и в Предбалкана ще се образува снежна завивка. Ще продължи да духа сдържан северозападен вятър, в източната половина от страната – север-североизточен, сдържан до мощен.

С него ще нахлува още леден въздух и тук-там минималните температури ще бъдат до -4 и -5 градуса, а дневните ще са към нулата.

В Добруджа и Лудогорието и по старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В началото на идната седмица преваляванията бързо ще спрат, облачността ще се раздра.

В източните региони ще остане прохладно и студено. През последния ден от годината ще има повече и по-значителни разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР