В съботния ден ни очаква предимно слънчево и много горещо

...
В съботния ден ни очаква предимно слънчево и много горещо
Коментари Харесай

Червен код за 17 области на страната

В съботния ден ни чака най-вече слънчево и доста горещо време. Максималните температури ще са най-вече сред 38 и 43 градуса.

Около и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за дъжд е доста дребна. Преди обяд ще духа до сдържан, в Северна България краткотрайно мощен югозападен вятър.

Червен код за високи температури е разгласен за 17 области на страната. Предупреждението е в действие за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. В тези региони времето ще бъде доста горещо с оптимални температури 41-44 градуса.

За останалата част от страната - областите Видин, Добрич, Варна, Бургас, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София град, е в действие оранжев код за високи температури. На тези места те ще са до 38-41 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за юли и ще се намали още.

В планините ще е слънчево. Ще духа сдържан до мощен, по най-високите елементи краткотрайно плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 33 градуса, на 2000 м - към 25 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 32-35 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 22-26 градуса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР