В събота вечерта няколко световни медии, позовавайки се на различни

...
В събота вечерта няколко световни медии, позовавайки се на различни
Коментари Харесай

“Вождът се превърна в зеленчук” - истината за Ким Чен-ун тъне в мъгла

В събота вечерта няколко международни медии, базирайки се на разнообразни източници или на други издания, оповестиха по едно и също време, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е починал, умира или че е във вегетативно положение . Севернокорейското държавно радио отговори в неделя сутринта със известието, че Ким Чен-ун е ангажиран с " дейна активност ".

Каква е истината, в последна сметка, не е ясно.

Както и доста други неща в Северна Корея, и тази история стартира в Деня на Слънцето, 15 април. За разлика от различен път, Ким Чен-ун не се появи на тържествата в мемориалния замък Къмсусан, отдадени на рождения ден на неговия дядо и създател на корейската комунистическа страна Ким Ир-сен. Това е основният народен празник на страната, който нормално се отбелязва с голям обсег, само че тази година тържествата минаха в скъсен формат. Това може да се изясни с епидемията от ковид, само че Пхенян отхвърля в страната да има болни от вируса.

Всъщност Ким Чен-ун не се е появявал обществено от 11 април, когато организира съвещание на политбюро на Централния комитет на Корейската трудова партия по въпроси на вътрешната политика. Той не посети на 12 април годишната сесия на Върховното национално заседание (парламента), а след това на 15 април за първи път от началото на своето ръководство не взе присъединяване в тържествената гала за Деня на Слънцето.

Всичко това породи клюки за вероятно заболяване на севернокорейския водач, които въобще не се разясняват от публични лица и медии в страната и не се удостоверяват от публични източници в Пхенян.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР