В събота вечер ще приключи процесът по донорство на органи

...
В събота вечер ще приключи процесът по донорство на органи
Коментари Харесай

Гърци даряват органите на 6-годишният им син, в Торино сърцето, а в Бергамо неговите дробове

В събота вечер ще завърши процесът по донорство на органи за 6-годишния Томас от Гревена. Група лекари от Италия и Гърция ще дойдат в Университетската болница на Патра в Рио, с цел да получат органите.

Черният дроб, сърцето и може би белите дробове ще бъдат трансплантирани на реципиенти в Италия, по-специално в Торино и Бергамо, до момента в който роговиците и бъбреците на реципиенти в Гърция.

Припомняме, че три дни момченцето води огромна борба за живота си, без обаче да успее. Родителите му се съгласиха да дарят органите без да се замислят, като обявиха, че желаят да спасят други деца посредством гибелта на личното си дете.

„ Малкият 6-годишен Томас е в мозъчна гибел. Вече е в ход процесът по даряване на органите на детето, с цел да се даде живот на други деца. Родителите на 6-годишното дете се съгласиха и това демонстрира величието на душите им в подобен сложен миг да помислят за своите ближни и дадат живот на деца, които са в огромна потребност “, съобщи пред медиите господин Янис Карвелис.

Трагичната история стартира на 3 януари следобяд, когато дребният Томас получава спазъм, до момента в който е вкъщи. Линейка откарва детето в болничното заведение в Гревена, където лекарите го интубират и вземат решение да бъде преместено в интензивно поделение в болничното заведение в Рио.

Въпреки напъните на лекарите обаче 6-годишният Томас не съумява и губи борбата за живота си.

Очакват се резултатите от генетичните проучвания, които лекарите са създали, с цел да открият повода за случая с 6-годишното дете.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР