В събота сутрин започнаха преговорите между сформираната от ГЕРБ-СДС контактна

...
В събота сутрин започнаха преговорите между сформираната от ГЕРБ-СДС контактна
Коментари Харесай

Независимо с кой мандат. Плевнелиев и Паси започнаха преговорите за кабинет

В събота заран започнаха договарянията сред образуваната от ГЕРБ-СДС контактна група, ръководена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси и част от политическите сили. Първата среща беше сред контактната група и представителите ГЕРБ , а по-късно ще бъде извършена и среща с „ Български напредък “ .

„ Ние сме в неповторима обстановка и би трябвало да се намерят неповторими решения “, сподели някогашният външен министър Паси на влизане в Народното събрание, където ще се организират срещите. Той дефинира задачата пред договарящите като „ нещо приблизително сред „ Мисията невъзможна “ и „ Умирай мъчно “. По думите му сред партиите има доста повече общи неща, в сравнение с разлики.
 Росен Плевнелиев и Соломон Паси по време на срещата им с представителите на ГЕРБ Съюз на демократичните сили Томислав Дончев, Десислава Атанасова и Даниел Митов
„ Не приказваме за каквото и да е било основаване на коалиция. Ще се радваме без значение с кой мандат има държавно управление, а ние сме съдействали за това “, сподели президентът сред 2012 и 2017 година Плевнелиев . Той добави, че измежду договарящите няма никакво его, а задачата е „ да се работи за работещи институции “.

Темите, които ще бъдат дискутирани, са влизането на България в Шенген, превъоръжаването на армията, правосъдна промяна и Плана за възобновяване, споделиха още двамата договарящи.

Идеята за договаряния сред партиите с посредничеството на Плевнелиев и Паси беше на първия брифинг на ГЕРБ след. Тогава Борисов сподели, че договаряния ще се водят с всички партии в Народното събрание, в това число и „ Възраждане “ . По-късно беше оповестено, че няма да се водят диалози с партията на Костадин Костадинов .

„ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че няма да водят договаряния с контактната група на Плевнелиев и Паси, както и че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР