В събота ще се задържи облачно, на места в равнините

...
В събота ще се задържи облачно, на места в равнините
Коментари Харесай

Зимата ще напомни за себе си: Чака ни рязко застудяване и сняг

В събота ще се задържи облачно , тук-там в равнините и низините в утринните часове ще е с мъгла. Около обяд ще се появи слаб вятър от северната четвърт.

Привечер в Северна България ще стартират валежи от влажен сняг, които през нощта против неделя ще обзет по-голямата част от страната, по Черноморието и в Горнотракийската равнина ще са от дъжд. Максималните температури ще са сред 3 и 8 градуса, в крайните югозападни региони - до 10-11 градуса.
 Thinkstock/Getty Images

 
Над Черноморието ще бъде облачно, денем ще е съвсем без дъжд. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
 
Над планините ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. На места ще прехвърча сняг. Вятърът ще е слаб от север-северозапад, по високите елементи - от запад и вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1 градуса, на 2000 метра - към минус 3 градуса.
 
Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали.
 Thinkstock/Getty Images

 
В неделя , 25 февруари, в по-голямата част от страната ще превалява сняг, по-съществени като количество ще са преваляванията тук-там в Западна България. С увеличаване на североизточния вятър ще нахлува леден въздух. Минималните температури ще са най-вече сред минус 4 и 1 градуса, оптималните - сред минус 2 и 3 градуса.
 
В понеделник , 26 февруари, ще бъде прохладно и студено, преваляванията от сняг ще продължат. В Северна България и по високите котловинни полета ще се натрупа снежна завивка, по-съществена в Северозападна България. По високопланинските проходи и в североизточните региони ще има условия за виелици и навявания.

 Thinkstock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР