В събота ще преобладава облачно и дъждовно време. На много

...
В събота ще преобладава облачно и дъждовно време. На много
Коментари Харесай

Времето: Предупредителни кодове в почти цялата страна за силен вятър и дъжд

В събота ще доминира облачно и дъждовно време. На доста места, основно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд, в припланинските региони количествата ще са обилни и съпроводени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Почти без превалявания ще бъде над североизточните региони от страната.

Ще е прохладно с сдържан и мощен стремителен вятър от южната четвърт. По северните скатове на планините южният вятър ще се демонстрира, а поривите му ще доближават 24-27 м/сек. Максималните температури ще са в необятни граници от 20-22 градуса в Югозападна България до 30-32 градуса на североизток. През нощта против неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува студен въздух и температурите ще се намаляват. 

Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Монтана, Плевен, Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик, София-град и София област. 

Жълт код за мощен вятър и значителни превалявания е в сила в областите Перник и Кюстендил. 

Оранжев код за мощен вятър е разгласен в областите Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново. 

Оранжев код за мощен вятър и значителни превалявания е в сила за областите Благоевград, Смолян и Кърджали. 

Единствената област, в която съгласно синоптиците ще бъде умерено, е Видин. 

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд. В масивите от Западна и Централна България количествата ще са обилни и тук-там ще има и гръмотевици. Ще духа мощен и плевел стремителен вятър от южната четвърт. По северните скатове на планините поривите ще доближават 24 – 27 м/сек. През нощта против неделя по най-високите елементи на Рила и Пирин дъждът ще премине в сняг.

Преди обяд по Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд облачността ще се усили, ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд. Ще бъде прохладно с сдържан и мощен южен вятър. Максималните температури ще са сред 26 и 29 градуса. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода ще е към 24 градуса.

На 26 септември слънцето ще изгрее в 07:19 часа и ще залезе в 19:15 часа. Продължителността на деня е 11:55 часа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР