В събота ще духа слаб, в източните райони до умерен

...
В събота ще духа слаб, в източните райони до умерен
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 16 октомври

В събота ще духа слаб, в източните региони до сдържан от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 6° и 11°. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ) Боряна Маркова.

Валежите ще продължат, на доста места в източните региони - със обилни количества, само че последователно ще отслабват. В Югозападна България след обяд ще спрат и облачността ще се раздра. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до сдържан, най-късно - в източните региони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен. Максималните температури ще са сред 10° и 15°. Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде близо до междинното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, който до по здрач ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са сред 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е към 3 бала. В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан вятър, най-вече от север. Максималната температура на 1200 ще е към 8°, на 2000 метра - към 1°.

В неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, в източната ще остане сдържан, от север-северозапад. Ще се задържи хладно за интервала, със забележителна облачност. Ще има и валежи, само че слаби и на малко места. И в понеделник към момента на обособени места, основно в Стара планина и Рило-Родопския масив, ще има слаби валежи. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще се намалят с 2-3 градуса, а дневните ще стартират да се покачват. Във вторник към този момент ще е без превалявания, облачността ще се раздира. Вятърът от северозапад краткотрайно ще се усили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР