В събота се изиграха срещите от XIV кръг на държавното

...
В събота се изиграха срещите от XIV кръг на държавното
Коментари Харесай

16-а титла за дамите на НСА, Етър разгроми Левски

В събота се изиграха срещите от XIV кръг на държавното състезание по футбол за дами. В дербито на кръга НСА победи с 6:0 като посетител втория във краткотрайното класиране Пълдин /Пловдив/ и по този начин си обезпечи 16-а поредна купа. Още в 7-та мин. Тея Пенкова откри резултата за " студентките ", а с двата гола на Яна Йорданова в 17-та и 42-та мин. НСА поведе с 3:0. И след почивката превъзходството на многократните шампионки продължи и в 57-та мин. Димитра Иванова повиши на 4:0. В 65-та мин. Ивана Найденова извърши точно отсъдената дузпа за 5:0, а 6 минути преди края на срещата Кристин Кръстева оформи крайното 6:0.

Етър /Велико Търново/ разгроми със 7:0 Левски /Чепинци/ и си върна второто място, като към този момент има преднина от 2 точки пред Пълдин. Головете означиха Велизара Владимирова в 5-та, Лора Петрова в 17-та и 28-та мин, Велизара Владимирова в 33-та и 61 мин, Недред Заструг в 70-та и Спасимира Евстатиева в 85-та мин. В идващия кръг Етър и Пълдин в пряк дуел ще дефинират носителите на сребърните медали в шампионата.

Изненадващо ЛП Суперспорт /София/ загуби от гостуващия Риал /с. Ковачевци/ с 2:3. В 23-та мин. Десислава Грахльова откри за домакините, само че в 39-та мин. Ива Тодорова изравни.В 62-та мин. Грахльова още веднъж даде преднина за ЛП Суперлспорт, само че три минути по-късно Алисия Велинова възвърне равенството, а с втория си гол в мача Ива Тодорова обърна мача и донесе успеха за Риал.

В последния мач от кръга Локомотив /Стара Загора/ победи Севлиево Лейдис с 2:1. Първото полувреме приключи 0:0, незабавно след почивката - в 47-та мин. Петя Еткова даде преднина за домакините, само че в 56-та мин. Моника Симеонова изравни. Финалният взлом на старозагорки даде резлутат и в 84-та мин. Кристина Караиванова вкара победния гол за Локомотив.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР