В събота се дава официален старт на ски сезона. Тази

...
В събота се дава официален старт на ски сезона. Тази
Коментари Харесай

Днес стартира ски сезонът в зимните курорти

В събота се дава формален старт на ски сезона. Тази година времето е извънредно удобно за феновете на белите спортове, а бизнесът и туристиче ски я отрасъл са обнадеждени за сполучлив сезон. Неприятният миг идва с покачването на цените и защото повишаването е на всички места и за всичко, и цените за въжен превоз карти са обновени, оповестява БГНЕС.

Пампорово побърза и откри сезона ден по-рано. Заради доста сняг още в петък феновете на зимните спортове съумяха да се пуснат по пистите в красивите Родопи. В Банско всички писти бяха готови също ден по-рано, а на връх Тодорка мериха 1,3 метра сняг. На Боровец също се радват на страхотни зимни условия, само че все пак от курорта оповестиха, че оръдията за сняг няма да стопират.

Скиорите и сноубордистите ще заплащат 75 лв. приблизително за дневна въжен превоз карта.

Ски зона " Боровец ” разгласи първа цените за новия сезон. Както към този момент стана известно, миналогодишните цени са единствено в първата седмица след откриването, т.е. от 18 до 26 декември, в това число.

От 27 декември дневната карта за възрастни е на цена от 75 лв., за младежите сред 14 и 22 години, както и за хората на и над 65 години – 54 лв., за децата от 7 до 13-годишна възраст е 44 лв.. Децата под 7 години употребяват оборудванията гратис. Седмичната карта е 400 лв. за възрастни.

И Пампорово, и Банско също имат промо пакет в границите на първите дни след откриването на сезона.

На Пампорово от 18 до 28 декември, в това число, е в действие промоционален интервал с цени на еднодневна въжен превоз карта, които резервират миналогодишните стойности от 62 лв. за възрастен, 49 лв. за юноша и 37 лв. за деца. От 29 декември в действие влизат постоянните цени на ски услугите за зимен сезон 2021/2022 с цена на еднодневна въжен превоз карта 75 лв. за възрастен, 59 лв. за юноша и 45 лв. за деца.

В Банско до 26 декември цените са от предишния сезон. От 27 декември обаче дневната въжен превоз карта за възрастни ще е на цена от 79 лв., за студенти/ученици от 13 до 19 години и за пенсионери до 75 години – 70 лв., а за деца от 7 до 12 години – 43 лв.. Символична сума от 1 лев ще се заплаща за деца до 7-годишна възраст и пенсионери над 76 години. 61 лв. е полудневната карта, която може да се употребява след 12:30 часа за възрастни.

 

Източник: БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР