В събота през деня отново ще е слънчево и горещо.

...
В събота през деня отново ще е слънчево и горещо.
Коментари Харесай

Трябва да издържим до довечера - тогава най-сетне се задава хлад

В събота денем още веднъж ще е слънчево и горещо. Ще се появи слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 34 и 39 градуса. Вечерта в западните региони ще се развива купесто-дъждовна облачност, вятърът там ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува студен въздух. През нощта против неделя, тук-там в западната половина от страната ще се развият гръмотевични стихии.
Възможни са обилни превалявания и градушки.

Въпреки това за цялата страна е в действие оранжев код, демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.
Атмосферното налягане ще се намалява и в края на деня към този момент ще е по-ниско от междинното за месеца.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива най-вече купеста облачност и на обособени места ще превали. Ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максималната температура на височина 1200 м - към 28 градуса, на 2000 м - към 20 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток. Максималните температури на въздуха ще са до 30-32 градуса. Температурата на морската вода е 25-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР