В събота над източните райони на страната ще бъде слънчево,

...
В събота над източните райони на страната ще бъде слънчево,
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 15 август

В събота над източните региони на страната ще бъде слънчево, а над западните ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Над Западна България в следобедните часове се чакат интензивни превалявания, съпроводени от гръмотевични стихии. В 9 области на Западна България е разгласен жълт код за гръмотевични стихии и интензивни превалявания. Кодът е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Пазарджишка и Благоевградска. В тези области се чакат интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, има условия за градушки. Очакваните местни количества на преваляванията са сред 30 и 50 л/кв.м. Вятърът ще бъде слаб от югоизток, а в Източна България до сдържан. Дневните температури ще бъдат сред 29 и 34 градуса, за региона на София към 27 градуса, по Черноморието 28, до 33-34 градуса в Североизточна България, 30-32 в Югозападна България, в Южна България 33-34 градуса.
В неделя още веднъж се чакат превалявания и гръмотевични стихии в западните региони, само че също и тук-там в Северна България. Дневните температури едва ще се намалят и ще бъдат сред 26 и 30 градуса за страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР