В събота на площада пред Катедрален храм Св. Успение богородично

...
В събота на площада пред Катедрален храм Св. Успение богородично
Коментари Харесай

Обобщени данни за голямото събиране на капачки във Варна: Поставен е рекорд, ето къде ще отидат средствата

В събота на площада пред Катедрален храм " Св. Успение богородично " град Варна близо 15 000 души от цяла Североизточна България реализираха нов връх, като единствено за ден предадоха над 1 милион пластмасови капачки, това заяви уредникът на събитието Владислав Николов.

Ето какво написа още той в свое известие до медиите:

" На проведеното огромно събитие от Варненското Сдружение " Аз Вярвам и Помагам " бяха събрани 22 тона капачки, които ще бъдат предадени за преработване, а със събраните средства ще се закупи и подари здравна инсталация в най-големите и извънредно значими отделения в Североизточна България по неонатология в АГ болница " Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна " и отделението по детска хирургия в Окръжна болница " Св. Анна - Варна ".
По време на събитието минаха двойно повече деца, които имаха неповторимата опция да посетят първото по рода си благотворително " Училище по преработване " Аз Вярвам и Помагам " ", по време на което възпитаници от IV -та гимназия във Варна, които имат интерес към Екологията, дружно с докторанти и преподаватели от Катедра по " Екология и запазване на околната среда " към ТУ -Варна им преподаваха смисъла и значимостта от преработването на хартията, пластмасата и стъклото.
По-малките деца бяха впечатлени и не спираха да се снимат с ЕКО - героите " Капачкомен " и " Принцесата на капачките " с което съумяха да стимулират и доста възрастни също да се снимат с тях и да преживеят същински празник на добротата.
Пластмасови капачки бяха предадени от десетки Общини, като Разград, Попово, Търговище, Две могили, Исперих, Каварна, Бяла, Белослав, Дългопол, Ветрино, Провадия и доста други.
Събитието бе почетено за следващ път от господин Иван Портних - кмет Община Варна, господин Тодор Иванов - зам. кмет Община Варна, господин Валентин Василев кмет Община Разград, господин Деян Иванов - кмет Община Белослав, представители от администрациите на Община Каварна, Община Исперих, Община Бяла и десетки други градове и села. "


 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР