В събота, на Черешова задушница, когато хората бяха на гробища

...
В събота, на Черешова задушница, когато хората бяха на гробища
Коментари Харесай

Всеки живот има значение

В събота, на Черешова задушница, когато хората бяха на гробища или в църквите за обща панихида, с цел да възпламенят свещ и презвитерът да прочете имената на умрелите им близки, на " Витошка " също е имало хепънинг във връзка смъртен случай. Българското прогресивно общество излезе, с цел да даде воля на скръбта си от загубата на афроамериканеца Джордж Флойд, за чието битие до през вчерашния ден не беше и подозирало. Животът на българското прогресивно общество към този момент не е същият без Джордж Флойд. В живота на българското прогресивно общество зейна празнота, която едва ли времето в миналото ще успее да запълни.

Не, не са били кришнари, тъй като не били увити в оранжеви чаршафи и не тикали шарена каручка. Били са деятели на организацията " Феминистки мобилизации " и са протестирали против " систематичния расизъм " и " нарушаването на качеството на живот на всички хора ". Аз не мога да схвана за какво се занимаваме с нелепости като енергийните доставки, активността на Васил Божков - Черепа, здравната система, обществената система, културата и образованието, откакто основният проблем на България е " систематичният расизъм " ! Вероятно всички се занимават с нелепости, тъй като на всеки един от тях - от Бойко Борисов до последния бедняк на улицата - е " нарушено качеството на живот ". А при " нарушено качество на живот " човек губи адекватност.

" Ние се опитваме да кажем: " Не! ". Няма да стоим и да гледаме по какъв начин се фашизира публичното пространство... " - бил декларирал ораторът Стойо Тетевенски от " Феминистки мобилизации ". Предстои да забележим дали опитите на " Феминистки мобилизации " да кажат " не " ще излязат сполучливи, само че в това време аз се запитвам и нещо друго. Каква е повода нашите деятели да стачкуват в събота на Витошка с плакати и викания на британски? Пред кого стачкуват, кой чакат да ги разбере? Хилядите англичани, американци и австралийци, населяващи квартала?

Защо също по този начин деятели по целия свят стачкуват за нещо, което не се е случило в техните страни, а в Съединените щати?

Защо деятели (и, както се оказа, елементарни мародери) излязоха на улиците по задачите Съединени щати за нещо, което се е случило в Минесота?

ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ! - ще изкрещи в лицето ми Стойо Тетевенски. Но нали правдивост е въздадена? Виновният служител на реда е окошарен и с живота му е свършено. Сега какво, да избием всички служители на реда? Или всички индоевропейци? Или всички хетеросексуални?...

И друго: има ли някаква разлика в равнището на расизъм в Съединените щати, пък и по целия свят, сред времената, когато президент беше Обама, и сегашните времена? Има ли някаква разлика, която да постанова талази, цунами от " спонтанни " митинги, демонстрации и безвластие?

Кои са расите в България? Какъв " систематичен расизъм " видяха в България от " Феминистки мобилизации "? Срещу ромите? Ами за какво тогава на митинга нямаше роми? Аааа, сещам се - от боязън, поради полицейското принуждение, поради щурма на неонацистите! Ами за какво тогава нямаше нито полицейско принуждение, нито взлом на неонацисти? Само не отговаряйте: " тъй като нямаше роми "! Циганите умерено можеха да излязат и да повдигнат глас против " систематичния расизъм ", на който непрекъснато ги подлага българското общество. Това мракобесно, ретроградно, закостеняло българско общество, което се появи задоволително примитивно да отхвърли Истанбулската спогодба, по която можеше добродушно да лишават децата на ромите, вместо да ги подлагат на позорен " систематичен расизъм " като в Съединените щати и други цивилизовани страни.

Работата е напълно друга. За нашите пишман деятели тя може да е " видяла жабата, че подковават вола... ", само че в световен проект е по-сериозна. Цели страни (напр. Иран и Китай) употребяват знойната медийна шумотевица за офанзиви против Тръмп. Модерното левичарство вижда в обстановката комфортен мотив да препотвърди претенцията си да бъде нов международен ред. Очевидно е, че в Съединените щати става дума за " пердах финален ", както се пее в " Интернационала ", против Тръмп и натрапчивата опция да повтори мандата си. Клановете на демократите мъчно живеят в съпротива. Това, което провеждат сега (а че го провеждат те си проличава от държанието на губернаторите им), умерено може да се назова, пуч, прелом и покана за революция, която Тръмп може и да одобри, стига да промени дефиницията на протичащото се от " митинги " на " тероризъм ", " вандализъм " и " вълнения ". Тогава той освен ще има право да се намеси със мощ, само че и ще бъде задължен. Когато излезе не армията, а Националната армия, когато излязат въоръжените цивилен милиции, доста настоящ ще стане въпросът от коя страна на барикадата в действителност е американският народ.

Чета новините и се запитвам: от коя страна е насилието? От коя страна са крясъците, омразата и плакатите с петолъчки и стиснати юмруци? От коя страна е расизмът?

Всеки живот има значение. Това го знаем от 20 века и без напъните на световните филантропи от последните времена. Всеки живот има значение, само че особено в България нямам потребност да ми го припомнят комедианти от Витошка в слънчевите и кротки уикенди. Техните акции са засегнатост за личната им " идея ". И за паметта на въпросния Джордж Флойд - Бог да го елементарни индивида! Освен това мисля, че Картаген би трябвало да бъде опустошен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР