В събота министърът на енергетиката и изпълнителният директорна НЕК инж.

...
В събота министърът на енергетиката и изпълнителният директорна НЕК инж.
Коментари Харесай

Росен Христов: До края на годината трябва е ясно бъдещето на ПАВЕЦ - Чаира, то е важно за България и

В събота министърът на енергетиката и изпълнителният директорна НЕК инж. Мартин Георгиев посетиха ходрокаскадата “Белмекен-Сестримо-Чаира ".

В ПАВЕЦ - Чаира, която сега не работи, Христов се срещна с елементи от процеса на рехабилитация на оборудванията на централата, както и проблемите, довели до нейното прекъсване.

“Централата има извънредно значима роля за балансирането на електроенергийната система на страната. По този метод се обезпечава стабилността и сигурността на електроенергийната система на България и района. Затова е значимо да се направи всичко допустимо централата да проработи още веднъж ”, сподели министър Христов. По думите му до края на годината би трябвало е ясно бъдещето на ПАВЕЦ - Чаира, като то значимо освен за България, само че и за района.



От месеци се водят няколко паралелни следствия, които би трябвало да открият аргументите за повредата там. Изпълнителният шеф на НЕК Мартин Георгиев посочи, че към този момент е взета проба от метала, която ще бъде изследвана и при започване на декември би трябвало да са ясни резултатите за неговите свойства, а оттова и стъпките, които би трябвало да се подхващат за увеличаване, в случай че такова е допустимо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР