В събота минималните температури ще са от минус 3° на

...
В събота минималните температури ще са от минус 3° на
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 13 ноември

В събота минималните температури ще са от минус 3° тук-там в котловините от Западна България до 2° - 3° по поречието на Дунав и по Черноморието, където сутринта ще има или ниска слоеста облачност. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев.

През деня ще бъде най-вече слънчево. Преди обяд на обособени места в западната част на Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 10° и 15°. Атмосферното налягане още малко ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще е доминира слънчево време. Преди обяд тук-там ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 13°-14°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 7°.

В неделя в планините и планинските региони ще бъде най-вече слънчево. В низините и котловините сутринта ще се образува мъгла или ниска облачност, по-дълго ще се задържа в западната част на Дунавската низина и Горнотракийската равнина. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са близки до 0°, по-високи по Черноморието - 6°-7°; оптималните ще са сред 10° и 15°, по-ниски в регионите с трайна мъгла. В началото на новата седмица с сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток ще нахлува леден въздух. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, най-вече слаби; в понеделник на повече места в Северна и Източна България
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР