В събота Левски победи с 2:1 Арда (Кърджали) на “Герена”.

...
В събота Левски победи с 2:1 Арда (Кърджали) на “Герена”.
Коментари Харесай

Миятович в Топ 10 в Европа по сухи мрежи

В събота Левски победи с 2:1 Арда (Кърджали) на “Герена”. “Сините” позволиха гол в добавеното време на мача. Автор на попадението бе някогашният им футболист Пламен Крумов, който вкара от директен свободен удар. Голът беше 11-и в мрежата на Левски от началото на сезона. В 13-те турнирни мача под рамката непроменяемо бе Милан Миятович. 32-годишният черногорец съумя да пребори конкуренцията на Николай Михайлов, който бе корав титуляр напролет.

Как се оправя Милан, не е толкоз еднопосочно, тъй като и той е отнасял рецензии. Но е реалност, че той е вратарят с най-вече сухи мрежи у нас - в 6 от дуелите за състезание не е разрешил на топката да премине голлинията. Това му достижение му отрежда място в Топ 10 измежду играчите с ръкавици в Европа. С най-вече мачове без позволено попадение са Йеспер Хансен, който играе за Мидтиланд - 9 в общо 13 турнирни участия, както и Юкихико Сато от Славия (Прага) - 9 в 11 срещи.

Интересното е, че незабавно след Миятович се подрежда някогашният пазач на ЦСКА-София Данте Стипица. Хърватинът бе при “армейците” предишния сезон, само че не съумя да се наложи в конкуренцията на Витаутас Черниаускас. Сега Данте пази за полския Погон (Шчечин). В някогашния отбор на Спас Делев той има 6 сухи мрежи в 12 мача за състезание.

Сегашният титуляр на “червените” - бразилецът Густаво Бусато, пък е с 4 мача без гол. С пет са двамата вратари на Лудогорец - Пламен Илиев и Ренан.

“Тема Спорт” efbet Лига 13 кръг, събота 19 октомври  Левски 2:1краен резулат  Арда (Кърджали)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР