„В събота изнасяхме 13 години откакто детето ни го няма.

...
„В събота изнасяхме 13 години откакто детето ни го няма.
Коментари Харесай

24 000 лв. кръвнина платени за нарязания на парчета Кристин

„ В събота изнасяхме 13 години откогато детето ни го няма. И времето плачeше с нас. Когато отидохме на гроба не валеше. Запалихме свещите, те догоряха и от небето западаха едри капки “, описа през сълзи Емилия Андонова - майката на 17-годишния Кристин Иванов.

Бруталното закононарушение, което потресе България, бе осъществено на 10 октомври 2004 година Около 19 часа на вратата на Емилия и Емил Андонови в Перник се звъни. 17-годишният Кристиян търси сина им Кристин. Двете момчета учат в Техническата гимназия “Юрий Гагарин”, само че не са другари и нямат обща компания. Въпреки това Кристин и Кристиян отиват да играят карти в жилището на бабата на Кристиян - Росица Русимова в блок 64 на улица "Благой Гебрев " в Перник. Жилището е празно, тъй като бабата работи в Гърция.

Кристин обаче не се прибира. Притеснените му родители и брат му Илиян обикалят града да го търсят. Не го намират и подават сигнал в полицията.

На идващия ден в Министерство на вътрешните работи е получен сигнал за пукотевица в жилището на Русимова. Когато криминалистите отиват в жилището, фризерът работи, а в него откриват подредени найлонови пликове с вътрешните органи на Кристин и месо от бедрата му. В резервоар за боклук са открити друга част от органите. Тялото е рязано с секира и нож. Убиецът Кристиян води полицията на мястото, където е заровил ръцете, краката, торса и главата на Кристин - в гората над стадион "Металург " в града.

Патолозите са безапелационни - убитото момче е умряло в страшни страдания от кръвозагуба. Извършителят е нанесъл два удара по главата на жертвата си с секира, само че не те са били смъртоносни, а прерязването на гърлото и сънната артерия, които провокирали белодробна емболия.

След това Кристиян невъзмутимо нарязал тялото на съученика си. Краката на Кристин били отсечени до коленете, а бедрата му са обезкостени, отсечени са и главата и ръцете. Уморен от злокобното действие килърът подредил вътрешните органи във фризера, а по-късно се прибрал у дома, лежащ си и задремал. Умората попречила на станалия прочут като Касапина да почисти всички улики от осъщественото ликвидиране.

На 2 февруари 2006 година Пернишкият областен съд осъди Кристиян Петров на 11 година затвор. По закон оптималното наказване, планувано от закона за ликвидиране, осъществено от малолетен, е 12 години. Присъдата бе обжалвана, само че първо Апелативният съд, а по-късно и Върховният касационен съд потвърдиха наказването .

Съдът реши още Петров да заплати кръвнина в размер на 200 000 лева на родителите на убитото момче. Кристиян е въдворен в пандиза, само че по-късно за положително държание е изместен в общежитието в дупнишкото село Самораново. През декември 2014 година, още веднъж поради положително държание, килърът е освободен предварително. През последните месеци от престоя си в Самораново Кристиян е бил надзирател на един от контролно-пропускателните пунктове.

Още с излизането си от пандиза Касапина си извадил чуждестранен паспорт и съгласно перничани към този момент не живее в града, оповестиха особено за Дир.бг от пернишкия уебсайт "Мироглед ".

Майка му Соня и татко му Костадин пък са разведени. Бракът им се разпаднал две години след кошмарното закононарушение, осъществено от сина им. Сега Соня има ново семейство и дребна щерка, която е наречена с библейското име Мария-Магдалена. Тя е родена на 2 юли 2010 година В момента майката се занимава с частен бизнес. Тя държи бутик в пернишкия квартал „ Димова махала “. Заради кръвнината от 200 000 лева, присъдена на родителите на Кристин, пък бе разказан апартаментът на Соня и Костадин. От продажбата му те са платили на Емил и Емилия Андонови едвам 24 000 лева

„ Никакви пари няма да върнат детето ми. Другите си живеят и не им пука, тъй като тяхното дете е живо . Знам, че Господ вижда всичко и се надявам да има отмъщение “, споделя Емилия Андонова.

Кошмарът, който претърпяха почернените родители, пък съществено раздрусал здравето им. Лъч светлина в живота им внася единствено внучето от другия им наследник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР